재료
마늘 2쪽
40g 잣
120g 줄기를 제거한 바질
150~180ml 엑스트라 버진 올리브 오일
50g 잘게 간 파마산 치즈 + a
500g 트레네트 (굵은 면)
180g 손질한 녹두
180g 얇게 썬 감자
요리 방법
1. 마늘과 잣을 막자나 푸드프로세서에 넣고 잘게 갈릴 때까지 으깨거나 가공합니다. 바질을 추가한 다음 두드리거나 가공하는 동안 올리브 오일을 조금씩 뿌립니다. 걸쭉한 퓨레가 완성되면 올리브 오일 첨가를 중단해 주세요. 양념을 하고 파마산 치즈를 넣어 섞는다
2. 큰 냄비에 소금물을 넣고 끓입니다. 파스타, 녹두, 감자를 넣고 파스타가 서로 달라붙지 않도록 잘 저어줍니다. 파스타가 알단테(야채는 이때쯤 익어야 함)가 될 때까지 요리한 다음 물을 조금 남겨두고 물기를 뺍니다.
3. 파스타와 야채를 냄비에 다시 넣고 페스토를 넣고 잘 섞습니다. 필요한 경우, 남겨두었던 물을 추가하여 파스타를 풀어주세요. 양념을 하고 여분의 파마산 치즈로 플레이팅하시면 끝입니다.
Ingredients
2 Garlic cloves
40g Pine nuts
120g Basil, stems removed
150~180ml extra virgin olive oil
50g Parmesan cheese, finely grated, plus extra to serve
500g Trenette
180g Green beans, trimmed
180g Small potatoes, very thinly sliced
How to cook
1. Put the garlic and pine nuts in a mortar and pestle or food processor and pound or process until finely ground. Add the basil and then drizzle in the olive oil a little at a time while pounding or processing. When you have a thick purée stop adding the oil. Season and mix in the Parmesan
2. Bring a large saucepan of salted water to the boil. Add the pasta, green beans and potatoes, stirring well to prevent the pasta from sticking together. Cook until the pasta is al dente (the vegetables should be cooked by this time), then drain, reserving a little of the water.
3. Return the pasta and vegetables to the saucepan, add the pesto, and mix well. If necessary, add some of the reserved water to loosen the pasta. Season and serve immediately with the extra Parmesan.
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